måndag 13 mars 2017

Vintage Paint - Kalkfärg till möbler, ja nästan allt faktiskt!

Hej...igen

Long time, no see men nu ska vi vika tid till bloggen.
Som du ser har vi redan uppdaterat sidan med ny layout och nu ska det börja jobbas med innehållet.


Så vad ska då bloggen innehålla, till en början så kommer det vara tips och idéer till hemmet, blandat med nyheter från vår butik, inköpsresor, mässor och förmodligen så kommer det handla en hel del om färgerna vi säljer, Vintage Paint och Kalklitir.

Så vi tar vid, där jag tror att vi slutade, med Vintage Paint.


 Först tänkte jag berätta lite om färgen, i 9 punkter:

  1. Färgen är baserad på ett gammalt recept och innehåller 100 % naturliga ingredienser, vattenbaserad och luktfri.
  2. Vintage Paint innehåller vatten, krita, bindemedel och färgpigment. Den har inga giftiga tillsatser.
  3. Vintage Paint uppfyller standarden EN71-3, och är godkänt för användning på barnmöbler och lämplig för allergiker.
  4. Färgen fastnar på nästan vad som helst. du kan använda den på metall, glas, plast, läder och stoppade möbler men också för att färga hemtextil och kläder.
  5. Vintage Paint antik vax är en perfekt efterbehandling när du har målat dina möbler. det gör möblerna mer resistenta mot fläckar och lättare att rengöra men du har fortfarande den matta ytan kvar.
  6. Du kan också måla med metalliska färger såsom guld, silver och brons. Den är lämplig att använda för att patinera dina möbler ovanpå en annan färg, dekorativa detaljer på möbler och för schablonmålning.
  7. Du kan använda primer / sealer före och efter att du har målat dina möbler. Den har en matt yta och syns inte när den torkat helt. Det rekommenderas att man alltid primar mörka möbler och ekmöbler då dessa annars blöder igenom färgen.
  8. Skapa krackelering genom att använda krackeleringsfärg. Den kan användas på hela eller delar av din möbel, den målas på som ett mellanlager mellan de två färgstrykningarna och den ska strykas mot träådringen och inte med ådringen, som man stryker färg.
  9. Det finns också ett ultramatt lack som ger en autentisk look till färgen. Den är särskilt lämplig för bordsskivor, golv, trappor och möbler.

Vintage paint finns idag i 51 olika färger, då det tillkom nio nya färger för några veckor sedan.


Här ser du de nya färgerna:

Det var allt för denna gång, over and out! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar